Madeira

About us

Rantauduin Madeiralle Xenia-veneelläni 17 vuotta sitten. Takana oli 8 viikkoa kestänyt matka Suomesta, johon sisältyi myrskyjä, huumeratsia Ranskan Brestissä, vuorovesikolhuja ja riehakkaat pikkujoulut Lissabonissa, jossa paikallinen yrittäjä vei rahani. Jäin Madeiralle ja siitä on tullut kotini. Suurin syy viihtymiseeni on ollut saksalaisella sukeltajatytöllä, josta tuli vaimoni ja lasteni äiti.

Etusivu  •  VIP-Lennot  • Ajankohtaista  •  Matkan varausKuvagalleria  •  VIP Flight Club  •  Yhteystyössä  • Yhteys   

Työt yrittäjänä loppuivat Suomen ensimmäisen laman jälkeen. Minusta ei oikein ollut työttömyysjonoon ja ajattelin, että on paras lähetä maailmalle. Estonia oli juuri uponnut, joten monen viikon matka veneellä tuntui mielenkiintoiselta haasteelta. Purjeveneeni, 35-jalkainen Xenia on kuitenkin vankkaa tekoa. Matkaa veneellä taitettiin yhteensä kahdeksan viikkoa.


Madeiralla Xenia oli myös kotini neljän vuoden ajan. Vakituista venepaikkaa Funchalin venesatamasta jonotin koko ajan, mutta en päässyt sijaa 28 edemmäs.


Turun murretta

Suomalaisen miehen pään sekoitti lopullisesti Saksasta Mareiralle kotiutunut Manuela. Nyt meillä on kolme lasta, Alex, Rosana ja veneen mukaan nimensä saanut Xenia. Lapset puhuvat äidilleen saksaa, minulle suomea ja koulussa portugalia. Turun murre sujuu mukavasti, sillä lapset myös käyttävät suomen kieltä, koska vietämme kaikki kesät ja Joulut Suomessa.

Mareiralla muutimme juuri omakotitaloon, jonka remontoin kokonaan. Sauna oli taloon pakko rakentaa. Talo sijaitsee hieman Funchalin ulkopuolella.

Vuoden paras myyjä

Myyntityöt aloitin Regency Clubilla, mutta vaihdoin aika pian Pestanan palvelukseen. Pestana on luotettava yhtiö. Talous on vankka, ja ihmiset saavat palkat ajallaan. Kun aloitin Pestanalla, niin Village oli juuri valmistunut. Näistä päivistä yhtiö on kasvanut ja vahvistunut entisestään.


Olen viihtynyt Pestanan palveluksessa hyvin. Vastuullani ovat suomalaiset, vanhat omistajat.  Tehtäväni on löytää jokaiselle Pestanan suomalaiselle viikko-osakkeen omistajalle oikeanlainen huoneisto ja sopiva määrä viikkoja tarpeen mukaan. Vuonna 2009 Pestana palkitsi minut koko firman parhaasta myynnistä ja parhaasta tuloksesta.


Madeira on suomalaisille hyvä paikka. Vehreys. hieno luonto, Funchalin vanha kaupunki, kukat, lämpö, meri ja ystävälliset ihmiset ovat Madeiran plussia. Miinuksia en sitten oikein löydäkään. Työttömyyskin on Euroopan toiseksi alhaisin heti Luxemburgin jälkeen.

VIP-Lennot

Suomalaisille täytyy tarjota täysi palvelu ja tänne pitää päästä mukavasti, tästä ajatuksesta syntyi VIP-Lennot vuonna 2004. Suorat lennot voittavat aina pomppulennot. Nyt ovat käynnissä neuvottelut Pestanan omien suorien lentojen järjestämisestä Helsingistä Funchaliin.


Manuela hoitaa VIP-Lentojen tilauksia sekä uutta Flight Clubia, joka tarjoaa lisäetuja pääasiassa Pestanan suomalaisille lomaviikkojen omistajille.


Meille on tärkeää, että ystävämme viihtyvät Madeiralla.


Tervetuloa vieraaksemme!


Antti  Simola

Alex, Rosana, Xenia ja Manuela kotimme parvekkeella